Uniós COVID igazolvány - mire jó?

Gondolom, mindenki hallott az uniós COVID igazolványról. Hogy ez mire is jó, hogy lesz használható, ... - ezt fogjuk bocolgatni a mai cikkben! Tartsatok velem!

Július 1-jétől már az uniós oltási igazolás is elérhető az EU-n belüli  utazásokhoz

Tengap óta letölthető és mindenki számára elérhető az Uniós COVID igazolvány. Igaz, a digitalizálás nem igaz, ugyan is digitális formátumban még nem létezik a dolog, mindösszesen csak ez Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) platformjáról tölthetjük le, egy PDF formátumban. Ezt otthon tudjuk kinyomtatni. Ha otthon nincsen nyomtató, mehetünk kormányablakba is kinyomtattatni, ám én ezt személy szerint (elsősorban a várakozási idők miatt) nem ajánlom. 

De a használhatósága vajon hogy lesz?

Ez az, amiről igazából vannak infók, de konkrétumok nem feltétlen, fogod is tudni haszálni, meg nem is, ... .

De kezdjük az elején! Használhatósága olyan, mintha az egész EU-ban elfogadható lenne a plasztik kártyánk. 

Fogunk tudni vele (elvileg) mindegyik EU-tagállamba utazni, ám az államok beszigoríthatnak, hogy ezzel is csak úgy engednek be embereket, hogy pl. a második vakcina óta el kell telnie 2 hétnek, stb. 

DE! Az uniós igazolás nem csak oltás esetén igényelhető.

Kérhetitek átesés után (erről EESZT-s PCR-tesztes igazolásnak kell, hogy legyen). Ezt ún. gyógyultsági igazolvány néven fut, meghatározott ideig érvényes, tehát van lejárati határideje. 

Illetve, tesztes papír is van, amit a tesztelő hely (pl. Whitelab) tölthet fel TAJ-szám ellenében az EESZT-be. Ehhez egy adott teszttípus szükséges, melyet kérni kell a tesztállomásokon. 

 

Úgyhogy, aki a digitális (valóban digitális) változatra vár, az még várhat egy picit. 

Amennyiben lesz ezügyben update, mi is frissítjük a cikkünket. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://airplanelovers.blog.hu/api/trackback/id/tr2816610930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása