Hatalmas csendben megérkeztek a Ryanair MAX gépei

Számomra is érthetetlen nagy csendben ekezdte üzemeltetni a Ryanair az általa rendelt MAX 8-200-as típusjelzésű, eredetileg a Boeing 737 MAX 8-on alapuló típust.

Már hat gép is forgalomban van. Valóban érthetlen a nagy csend, hiszen többször is rákeresve, a magyar repülős sajtó sehol sem cikkezett ezekről a gépekről. Mindösszesen egy rövid Facebook-bejegyzés van az egyik blogger oldalán, hogy jön Budapestre. 

EI-HGO - Boeing 737-8-200 MAX - Ryanair

Forrás: @JetPhotos

A fotón épp a hat jelenleg közlekedő RYR MAX közül az egyiket láthatjuk, ahogy épp Bergamo repülőterére érkezik. Szembetűnő változtás a -800-as NG típusváltozathoz képest, hogy sokkal nagyobb hajtóműveket (és véleményem szerint szebbeket) kapott, illetve a vészkijáratok száma 8-ról 10-re változott, köszönhetően a 197 fős befogadóképességnek. 

A Ryanair - ahogy már fent is említettem - jelenleg 6 MAX-ot közlekedtet a járathálózatán, ám a Flightradar24 internetes adatbázisai szerint már 16 gép van ír lajstromban. A jelenleg üzemelő gépek az EI-HEN, EI-HEZ, EI-HGO, EI-HGP, EI-HGR és EI-HGT lajstromot viselik. Mindegyik gép az anyavállalat lajstromába és festésébe került, a Buzz liverys gép még várat magára. 

Pesten eddig egyszer volt Ryanair "7M8", mégpedig július 21-én, akkor a HGP lajstromjelű tette tiszteletét BUD-on. Megjegyzendő, hogy a Ryanair már a 2019-es nyári szezonban használni szerette volna a típust, ám a Boeing csúszása, illetve az akkor már életbe lépett globális földreparancsolás ezt ellehetetlenítette. Különlegesség továbbá, hogy a Ryanair az elsők között akart MAX-szal járni Pestre, a típusátvétel után már két héttel pesti járat lett volna tervezve, ám ez a fenti okok miatt meghiusúlt. 

Ryanair's New 197-Seat Boeing 737 MAX 8-200 | One Mile at a Time

Forrás: One Mile at a Time

Ahogy a fotón is láthatjuk a kabinon nemigen változtatott a Ryanair, az ülések maradtak, illetve az egész design is maradt ugyan úgy, ahogy az a Ryanair újabb, sky interior kabinváltoztattal szerelt B737-esein is volt. 

A bejegyzés trackback címe:

https://airplanelovers.blog.hu/api/trackback/id/tr9716637570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása