Thailand örökké elrepült (OE-LAT story)

Az OE-LAT story - avagy búcsúzik az AUA flottájából az első B767-es

 

Az elmúlt napokban búcsúzott az Austrian Airlines flottájából a Thailand névre keresztelt, OE-LAT lajstromjelű B767-300-as típusú repülőgépe. 

A repülőgép múlt év szeptemberében töltötte 29. születésnapját, ezzel igen-igen kiérdemelte a nyugdíjat. A gép utolsó (légitársasági, utasos) útja az OS66-os Chicago - Bécs útvonalon volt, január 20-án, 08:16-kor landolt. Ezt követően majdnem két hónapos tárolást követően március 3-án (szerdán), reggel 7:55-kor elrepülték a gépet Bangorba, onnan pedig Maranába. 

OE-LAT | Boeing 767-31A(ER) | Austrian Airlines | Chris Jilli | JetPhotos

Forrás: @Jetphotos - OE-LAT éppen landol Bécsben egy hosszútávú járatot követően.

A gép karrierje 2 (vagy 3, nézőpont kérdése) légitársaságban kimerül, kezdetben a Martinair Hollandnál szolgált a gép, majd megvette az osztrák Lauda Air. Ezt követően Niki a leányvállalatai között elkezdte "dobálni" a gépet, de a lajstroma akkor is maradt az OE-LAT. 2007-ben pedig átkerült a gép az eddigi tulajdonosához, az Austrian Airlineshoz. A légitársaság a Thailand nevet adta a repülőgépnel, a cikk címe is ebből ered. 

A gép egyébként végig maradt az AUA régi, picit különleges myAustrian liveryben.

Other Austrian Airlines - CTAeropics

Forrás: @CTAeropics

Az OE-LAT lajstromjelű repülőgép itt éppen a Lauda Air Italy festésében látható a DUBlini repülőtéren, háttérben egy Air France-Avroval, illetve egy régi fesésű Ryanairrel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://airplanelovers.blog.hu/api/trackback/id/tr7016451398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása