#TripReport: 7O5900 - avagy a BUD-BUD flight

Feltételezem, hogy aki csak egy picit is követi a magyar aviatika világát, az hallott az Aeropark által szervezett országnéző sétarepülésről. Nos, én is részt vettem egy ilyenen. 

Ezzel egyetemben elindul a blogon egy új sorozat: mégpedig a #TripReport. Ebben lesznek a különböző utazásos beszámolók, élmények, stb. Értelemszerűen, ez csak akkor fog menni, amikor van repülés a láthatáron. 

 

Tehát, június 20-a, egy vasárnapi reggel. Már 8.30-kor Ferihegyen vagyok, biztos, ami biztos elven. Check-in pultok nem a megszokottak: 63-67 - ez általában nem a Smartwings pultja szokott lenni. A cseh magáncég a 2b terminál elejéről, a 30-37 közti pultoknál szokott check-in-neltetni. 

A fotón már a következő járat check-in-jét is bejelentették- ugyan azok lesznek a pultok. 

A security rettentően gyorsan ment - lévén, hogy senki nem volt előttünk. Sajnos, itt még nagyon érezteti magát a viágjárvány. Reméljük, mihamarabb vége lesz már ennek az egész macerának. 

Már a security után, a duty free üzletben. A terminálban egyébként nagyon rossz összkép volt, boltok nemigen nyitottak még ki, épp csak pár hely nyitott ki 10-11 előtt. Például a foodcourtben (étkezős rész) mindösszesen egy étterem volt nyitva. A gyorséttermek csak 10-11 óra között nyitnak. A világjárvány előtt ilyet el sem tudtunk volna képzelni. 

Ugyan lézengtek páran a terminálban, de ez közel sem az a szint, mint amit megszoktunk. 

A beszállítás busszal történt, az A6-os kaputól.

Beszállás előtt, utolsó beszálló utasként. A mai járatot a 2002. áprilisában gyártott Boeing 737-800-as teljesíti. A HA-LKG lajstromjelű B737-es jelenleg a Smartwings Hungary egyetlen gépe. 

A felszállás előtti pillanatok. A mai crew Szakács Gábor kapitányból, Bakos Norbert első tisztből, Fazekas Hajnalka vezető-légiutaskísérőből, illetve Tarsoly Katalin, Józsa Dóra és Józsa Tamara légiutaskísérőkből áll. Ülőhelyem a 6B. 

A felszállást végig felvettem - amennyire persze egy B (tehát középső) ülésről lehetett. Ezt úgy tudod megnézni, ha ide kattintasz! (Nem a legjobb minőségű videó, de az élményt szerintem valamennyire visszaadja.)

A repülés maga kb. 55 perc volt, az alábbi útvonalon:

Forrás: Flightradar 24

Most az út során készült fotókat fogom bevágni, ezekhez most nem lesz leírás, beszéljenek magukért, ne én beszéljek helyettük. 

 

Amennyiben valaki végignézte az összes fotót, annak külön köszönet.

A landolásos videó, -hasonlóan a felszállásos videóhoz- ide kattintva megtekinthető. 

 

Összességében egy remek repülés volt ez a sétarepülés Budapestről Budapestre. Ha lesz még ilyen rendezvény, ott leszek. :-)

A képek felhasználása engedéllyel történhet csak. Engedélyt kérni Facebookon lehet, Messenger üzenet írásával. Instagramon is lehet engedélyt kérni, a hungarian.spotter oldal felkeresésével, privát üzenetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://airplanelovers.blog.hu/api/trackback/id/tr6516607520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása